Mis kuupäeval, mis kell?

Venelaste armeeleht Krasnaja Zvezda avaldas hiljuti usutluse Gruusias haavata saanud 135. polgu ohvitseriga, kes tunnistas, et tema väeosa sai korralduse Tshinvali peale minekuks juba 7.08. Seega mõni või mõniteist tundi enne, kui grusiinid Tshinvalit ründasid ja päev varem, kui Moskva ametlikult sekkus.


Kapteni sõnul oli 135. polk pärast õppuste lõppu Roki tunneli lähistel laagris, kui ta 7.08. jalule aeti ja Tshinvali peale suunati. Huvitav on kapteni väide, et ta nägi, kuidas grusiinid 7.08. hilisõhtul Tshinvalit tulistasid. Järelikult pidi 135. polk olema läbinud Roki tunneli ja asuma sel ajal Kaukaasia peaahelikust lõunas ehk siis Lõuna-Osseetia (Gruusia) territooriumil. Kuidas muidu?
Huvitav, et selline sähvatus armeelehte sattus. Mind huvitab, kes andis 135. polgule 7.08. käsu Tshinvali peale minekuks. Kui silmas pidada, et Moskva kutsus ÜRO JN kokku 8.08. varahommikul (Moskva aja järgi) ja otsus sissetungist Lõuna-Ossetiasse langetati kunagi 8.08. päeval.
http://www.redstar.ru/2008/09/03_09/2_03.html

Lisan paar huvitavat kaarti ja muidu linki Gruusia sõja kohta. Operatsioonis osalenud Vene üksused, nn. julgeolekutsoonid Abhaasias ja Lõuna-Osseetias, venelaste kontrollpostide asukohad jm.

Samal ajal kogub sisepoliitiline kriis Inguššias tuure. Äsja tuli teade, et maha on lastud vabariigi presidendi Murat Zjazikovi vend. Tegemist on äärmiselt tõsise signaaliga. Rudolfile tundub, et Inguššia seisab kodusõja lävel. Ruslan Auševit toetavad Jõud on asunud avalikult rünnakule kindral Murat Zijazikovi vastu. Zijazikov on Moskvast määratud KGB-FSB taustaga ja hinnaline kaader. Kuigi mulle tundub, et selle viguri peab Kreml kodurahu huvides ohverdama.

Edit: Vaatan, et kirjutame Mihkelsoniga juba teist korda samal teemal. Tuleks vist ennast uuesti Lähis-Ida suunale ümber lülitada.

5 kommentaari »

  1. Onupoeg peaks olema, mitte vend. Opositsioon kärkis ka Auševiga truudusetuse eest vahepeal. Kadõrov kelgib, et lööb Inguššias korra majja.

  2. Rudolf said

    Tänan märkuse eest. Oli tõesti dvojurodnõi brat. Veel pisut ja Kadõrovi kambale töö otsimine muutub ülevenemaaliseks probleemiks. Mida nendega teha. Tootvale tööle neid enam ei saada. Sama jama tuleb Lõuna-Osseetia jõustruktuuridega.

  3. pets said

    mihkelson võib ju palju teada, aga kirjutab halvasti. mina teda ei viitsi lugeda.

  4. KT said

    aga sa ära lülitu ümber, vaid kirjuta mõlemal teemal:)

  5. Rudolf said

    Iga kell ja igal teemal. Oma teadmiste ja kompetentsi piires mõistagi…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lisa kommentaar